#jrNBAgreece

FOLLOW US:

ΝΕΑ

04.06.2024

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Jr. NBA!

Με άρωμα από ΝΒΑ η PAOK Sports Arena το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου, φιλοξενώντας το Final Four του Jr. NBA Greece Basketball League 2024 που διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από πολυετής συνεχόμενες διοργανώσεις του Jr. NBA Greece στην Αττική, στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη διεξάγεται πλέον παράλληλα, το Jr. NBA Greece Basketball League.

Πρόκειται για μια διοργάνωση αναπτυξιακού χαρακτήρα (U14) που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ΝΒΑ και έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της ΕΟΚ.

Νεαροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, παίζοντας μπάσκετ με το πλάνο του πρωταθλήματος να αντικατοπτρίζει εκείνο του ΝΒΑ καθώς περιλαμβάνει draft ομάδων, αγώνες regular season, playoffs και τους τελικούς για την ανάδειξη του πρωταθλητή του Jr. NBA Greece Basketball League.

Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, διεξήχθη για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα με την ονομασία Jr. NBA Basketball League - Thessaloniki 2024, στο οποίο συμμετείχαν 30 ομάδες από την ΕΚΑΣΘ. Νικητές αναδείχθηκαν οι Golden State Warriors / ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑ που επικράτησαν στον τελικό των Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ και εν συνεχεία, παρέλαβαν τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών, στα πρότυπα του ΝΒΑ!
 

Το πανόραμα του Final Four στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 1/6 – Ημιτελικοί αγώνες

East Conference
Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ
Vs Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ

Score: (56-71)

West Conference

Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Vs Golden State Warriors / ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ

Score: (36-76)

Κυριακή 2/6

Μικρός τελικός
Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ  Vs Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

Score: (54-73)

Τελικός
Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ Vs Golden State Warriors / ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ

Score: (46-60)

Η τελική κατάταξη
1.
Golden State Warriors / ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑ
2.
Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ
3. Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
4. Milwaukee
Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ 

Οι βραβεύσεις και οι απονομές

Στο μέρος των βραβεύσεων,
ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΘ, κος Δημήτρης Γεωργικόπουλος παρέδωσε το βραβείο του MVP
DOLE 2024 στον αθλητή των Golden State Warriors / ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ, Άγγελο Κυργάκη.

Ο κος Λάμπρος Τάκης, μέλος ΔΣ ΕΟΚ και μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΘ, βράβευσε τον προπονητή Καδή Θόδωρο των Golden State Warriors /ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ για την ανάδειξη του σε Coach of the Year Kellogg's 2024.

Στη συνέχεια και στο μέρος των απονομών, ο κος Γιώργος Βαλαβανίδης, Υπεύθυνος Ακαδημιών ΠΑΟΚ απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα για την τέταρτη θέση στους Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ, καθώς και τα χάλκινα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για την τρίτη θέση στους Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΘ, κος Δημήτρης Γεωργικόπουλος απένειμε τα ασημένια μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για τη δεύτερη θέση στους Toronto Raptors /ΑΣ ΠΑΟΚ.

Ο κος Λάμπρος Τάκης, μέλος ΔΣ ΕΟΚ και μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΘ απένειμε τα δαχτυλίδια στους πρωταθλητές Golden State Warriors /ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ και στη συνέχεια παρέδωσε το Κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα.

 

Συνέχεια με Jr. NBA στο Παλαιό Φάληρο

Η δράση μεταφέρεται το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» με τη διεξαγωγή του Final Four Jr. NBA Basketball League - Attica 2024.

Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ!

Οι τέσσερις ομάδες του Final Four:

Eastern Conference

Indiana Pacers (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Atlanta Hawks (ΜΙΛΩΝ)

Western Conference

Minnesota Timberwolves (AEK)

Los Angeles Clippers (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)   

ΧΟΡΗΓΟΙ

Kelloggs for jrNBA Greece Dole for jrNBA Greece

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

CosmoteTV for jrNBA Greece