#jrNBAgreece

FOLLOW US:

ΝΕΑ

18.06.2024

Αυλαία για το Jr. NBA Greece Basketball League 2024!

Το Final Four του Jr. NBA Greece Basketball League - Attica 2024 έριξε την αυλαία για τη μεγάλη μπασκετική φετινή παράσταση του επίσημου πρωταθλήματος για νεαρούς αθλητές στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΝΒΑ.

Το Final Four πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γήπεδο Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» εκεί όπου οι αθλητές U14 του ΓΣ Πανιωνίου κατέκτησαν τον τίτλο με τη φανέλα των Los Angeles Clippers, επικρατώντας στον τελικό του ΑΟΝΣ Μίλωνα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα ως Atlanta Hawks με σκορ 55-51.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τoυς αγώνες Play Offs του 5ου Jr.  NBA Greece Basketball League με τη συμμετοχή 30 ομάδων της Αττικής, έφθασε το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου του Final Four, όπου μικροί αθλητές και φίλαθλοι των ομάδων απόλαυσαν με τη ψυχή τους την πολύ όμορφη διοργάνωση ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους και το Κύπελλο για την κατάκτηση του τίτλου στα πρότυπα του ΝΒΑ. Με το πλάνο της διοργάνωσης να αντικατοπτρίζει εκείνο της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε θεσμό και έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της ΕΟΚ.

Το πανόραμα του Final Four στο Παλαιό Φάληρο

Σάββατο 15/6 – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1ος Ημιτελικός  / East Conference

Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) Vs Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ)

Score: 44-49

2ος Ημιτελικός  / West Conference

Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ) Vs Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Score: 29-43

Κυριακή 16/6 – ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μικρός Τελικός / Αγώνας για την 3η – 4η Θέση της τελικής κατάταξης

Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) Vs Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ)

Score: 39-35

Τελικός

Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ) Vs Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Score: 51-55

 

Η τελική κατάταξη

1. Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

2. Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ)

3. Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

4. Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ)

 

Οι βραβεύσεις και οι απονομές

Στο μέρος των βραβεύσεων, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΟΚ, κος  Κωνσταντίνος Μπαστούνης  παρέδωσε το βραβείο του MVP DOLE 2024 στον αθλητή των Los Angeles Clippers  (ΓΣ Πανιωνίου), Κονδύλη Κωνσταντίνο καθώς επίσης βράβευσε τον προπονητή Πλέστη Πέτρο της ίδιας ομάδας για την ανάδειξη του σε Coach of the Year Kellogg's 2024.

Στη συνέχεια και στο μέρος των απονομών, ο κος Μάριος Γούναρης, Τεχνικός Διευθυντής του ΑΟ Π. Φαλήρου, απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα για την τέταρτη θέση στους Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ), καθώς και τα χάλκινα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για την τρίτη θέση στους Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ).

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΣΚΚΑ), κος Αντώνης Δημητρακόπουλος απένειμε τα ασημένια μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για τη δεύτερη θέση στους Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ).

Ο κος Κωνσταντίνος Μπαστούνης, Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΟΚ, απένειμε τα δαχτυλίδια στους πρωταθλητές και στη συνέχεια παρέδωσε το Κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).

ΧΟΡΗΓΟΙ

Kelloggs for jrNBA Greece Dole for jrNBA Greece

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

CosmoteTV for jrNBA Greece